Vår historia

Året är 1946. Farmor sitter i den ljumma havsbrisen och sveper med handen över det svala tyget. Långsamt och noggrant drar hon nålen genom ärmslutets vita spets. Hennes bara fötter känns strama mot den vindpinade träbryggan. Farmor kisar upp mot solen och känner hur strålarna värmer mot hennes kind.

Drömmen om konstskolan i Paris förändrades när hon mötte farfar, som var ö-bo. Tillsammans fick de
fem barn som farmor uppfostrade i hemmet på Öckeröarna i Bohuslän. Mellan barnsysslor och matlagning fann farmor tid till att - som första kvinna på öarna - ta körkort, starta ett kafé samt ett skrädderi. Tygerna till skrädderiet tog farfar hem från Aberdeen, där han lossade fisk.

En mås svävar sakta ovan farmors huvud på den ljusblå himlen och hon känner sig alldeles stilla och tillfreds inuti. Hon älskar att sy och brodera, att omsorgsfullt nå ett mål och att få känna värmen i det färdiga plagget. Farmor gick i sin egen konstskola och det gjorde hon med glädje och kärlek i hjärtat. 

Yellow Ferry, som föddes år 2013, är vägen till farmors hem på Öckeröarna. Hit kommer du nämligen med en knallgul färja. Och bland hav, måsar och bryggor fortsätter farmors historia att leva kvar. Hon lever kvar i varje tanke, stygn och spets i de kläder vi skapar. Vi tror att alla kvinnor har farmors styrka i sig.

I en klänning från Yellow Ferry bor känslan av frihet och glädje. I ett par byxor bor känslan av avslappning och livsnjutning. I en blus bor känslan av kvinnlighet och styrka. Och känslorna varar länge för en lyxbohem.